Premieră în ţara noastră! Drumul lui Iisus spre Golgota, refăcut simbolic la Străşeni. Imaginile vă pot afecta emoţional

27 aprilie 2019 | 0 | Cultură

Drumul lui Iisus spre Golgota a fost refăcut simbolic astăzi la Străşeni de către 60 de actori din România şi voluntari din Moldova. Evenimentul a fost organizat în premieră, în ţara noastră şi a atrs zeci de spectatori. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Drumul Crucii a fost parcurs timp de aproximativ o oră. Acesta a redat tot traseul pe care l-a făcut Mântuitorul înainte de a fi răstignit, de la judecare până la înmormântarea Sa.

Actorul care a jucat rolul principal, Iulian Văcărean, susţine că rolul său a fost unul greu, dar cea mai grea a fost încărcătura emoţională pe care o poartă.

„Momentul cel mai dramatic din spectacol este momentul în care te uiţi în ochii oamenilor şi vezi că dintr-un interior al lor ţâşnesc nişte lacrimi de durere şi cele mai multe ori de iertare în faţa lui Dumnezeu”, a spus actorul Iulian Văcărean.

Drumul Crucii este proiectul artistului român Daniel Leş şi a fost lansat acum 15 ani. În Moldova, scenele au fost jucate în premieră de către 50 de actori de peste Prut.

„În modul acesta teatral încercăm să fie o sugestie, o imagine, un spectacol cu un impact emoţional ca oamenii nu doar să audă, dar să şi trăiască, să şi simtă, să şi vadă, să şi experimenteze ceea ce spune Scriptura”, a zis actorul Daniel Cociuba.

Scenele i-au impresionat pe spectatori care abia de îşi puteau stăpâni lacrimile.

Actorii au jucat scene similare pe străzile din Chişinău şi Cahul. Drumul Crucii a fost rconstituit astăzi şi de câţiva enoriaşi din Nisporeni, care au parcurs pe jos peste 10 kilometri.

sursa: www.prime.md

Știri asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meteo în Străşeni

Magazin Online ProGlobus.md Contacte Contacte

Curs Valutar