Grădinița din satul Sireți și Școala de Arte pentru Copii din Cahul vor fi reabilitate prin Programul japonez „Kusanone”

28 februarie 2019 | 0 | Social

Grădinița nr. 1 din satul Sireți, r-nul Strășeni și Școala de Arte pentru Copii „Maria Cibotari” din Cahul vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a participat la ceremonia oficială de semnare a contractelor de acordare a asistenței financiare.

Astfel, Grădinița nr. 1 din satul Sireți, raionul Strășeni va beneficia de un grant în valoare de 64 938 dolari. Din aceste fonduri urmează să fie renovate acoperișul și sistemul de ventilare al instituției.

Cel de-al doilea grant, în sumă de 89 285 dolari, va merge către Școala de Arte pentru Copii „Maria Cibotari” din municipiul Cahul și va contribui la renovarea acoperișului și izolarea termică a clădirii instituției.

Programul „Kusanone” a fost lansat în țara noastră în anul 2008.

Pe parcursul a 10 ani de colaborare, sistemul educațional din Republica Moldova a beneficiat de asistenţă din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului „Kusanone”, până în prezent fiind implementate o serie de proiecte în valoare de cca 650 000 dolari, în cadrul mai multor instituţii de învățământ.

Beneficiari ai proiectelor ,Kusanone” au fost și instituțiile de cultură.

Astfel, prin intermediul acestui program, în anul 2013, Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” a lansat Bibliobusul pentru Copii – prima bibliotecă mobilă din Republica Moldova, iar în 2016 Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice a obținut un grant pentru dotarea cu echipamente multimedia.

sursa: www.noi.md

Știri asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meteo în Străşeni

Magazin Online ProGlobus.md Contacte Contacte

Curs Valutar