Inovativ! Elevii unui liceu vor purta brățări prin care părinții pot monitoriza ce mănâncă la cantina renovată cu suportul Lituaniei

12 septembrie 2019 | 0 | Social

Ca în Strășeni – la nimeni! Elevii liceului „Mihai Eminescu” din oraș vor veni la școală cu brățări electronice speciale. Datorită lor, părinții pot vedea ce au mâncat copiii și câte calorii au bucatele. Brățarele sunt conectate și la un cont pe care pot fi depuși bani pentru alimentație. Proiectul a fost realizat în cadrul unui proiect pilot, implementat de un investitor lituanian. Valoarea acestuia este de 180 de milioane de lei, alocate de Consiliul Raional Strășeni.

Așa arăta cantina liceului Mihai Eminescu din Strășeni acum câteva luni. Și așa este acum. Cu mobilier și pereți, decorați în culorile tricolorului. Elevii care au pășit astăzi pragul cantinei au rămas impresionați de schimbare.

Foarte frumoasă decorată interesant în decor național”.

Nu doar interiorul este nou, dar și metoda de achitare pentru mâncare. Fiecare elev din cei aproape patru sute va purta o brățară specială, grație căreia părinții pot ține sub control alimentația copiilor.

Părinții stând acasă sau la serviciu pot vedea când fiul lor a venit să mănânce, ce a mâncat, câte calorii. Sunt în sistem și alergenii.

Aplicația va permite părinților să monitorizeze și câți bani au fost cheltuiți.

Bani nu trebuiesc în buzunar e comod pentru părinți. Părinții pot fixa în sistem și o limită cât poate cheltui într-o zi.

Nu doar sistemul de plată este nou, dar și bucatele.

– Ce mâncați gustos? Mămăligă cu pește.
– Cum sunt bucatele?
– Foarte bune!
– Ce mai aveți pe masa?
– Mere și suc.

MARIA BAIȘ, BUCĂTĂREASĂ

Față de cum a fost anii trecuți clar că noi suntem mulțumiți. S-a renovat de la intrare până la pregătirea bucatelor. E o atmosferă plăcută, e luminos și geamurile.

Renovarea cantinei a fost realizată de o campanie lituaniană, în cadrul unui proiect pilot inițiat de fosta guvernare.

Sergiu BRÂNZILĂ, DIRECTOR COMPANIE

Meniurile sunt elaborate de către noi cu ajutorul Centrului de Sănătate Publică cu bucătari și tehnologi din Lituania. ”

Kestutis KUDZMANAS, AMBASADORUL LITUANIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Sunt bucuros că investițiile din Lituania vor schimba Republica Moldova. E un bun exemplu când inovațiile lituaniene și europene foarte repede introduse în Moldova.

Compania care a renovat cantina prestează servicii de alimentație în 66 școli și grădinițe. Pentru a putea presa aceste servicii, firma a participat la licitația desfășurată de Consiliul Raional Strășeni, la care a fost singurul ofertant. Valoarea contractului este de 180 de milioane de lei.

 

sursa: www.tv8.md

Știri asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meteo în Străşeni

Magazin Online ProGlobus.md Contacte Contacte

Curs Valutar