La spitalul raional din Straseni secţia de pediatrie a fost reprofilată in una Covid, pentru a putea fi internaţi pacienţi infectaţi, iar in tratamentul bolnavilor sunt implicaţi medici de diferite specialităţi

22 martie 2021 | 10 | Social

La spitalul raional din Straseni secţia de pediatrie a fost reprofilată in una Covid, pentru a putea fi internaţi pacienţi infectaţi. Totodata, pentru ca medicii au un volum mare de lucru, in tratamentul bolnavilor sunt implicaţi medici de diferite specialităţi. Aceştia spun ca sunt tot mai multe persoane care au nevoie de ajutor, iar angajaţii sunt copleşiţi de situaţie.
La secţia de boli contagioase a spitalului din Straseni, care are cea mai mare capacitate de internare a bolnavilor cu Coronavirus, doua infirmiere duceau cearşafurile adunate din saloane la spălătorie.

” -Pacienţii transpira ?
-Da, transpira, au febra si transpira, se umezesc albituri/e.
-Este mu/t de lucru?
-Este foarte mult.
-Si cum va descurcaţi?
-Cu greu, dar ne descurcam.”
Daca la inceputul pandemiei la acest spital au fost activate circa 20 de paturi pentru pacienţii Covid, acum numărul a crescut pana la 80.
Diana AMBROS,

REPORTER PRO TV: „iar pentru a face fata numărului mare de bolnavi, săptămâna trecuta a fost reprofilată secţia de pediatrie. Copiii internaţi aici au fost transportaţi la Institutul Mamei si Copilului din capitala pentru a elibera 7 5 paturi pentru pacienţii cu Coronavirus”

Rodica CROITORU, VICEDIRECTORUL MEDICAL AL SPITALULUI DIN STRASENI: „Acum sunt foarte mulţi, ne inecam in pacienţi. E greu, tata acum intr-adevar e ca pe front, e un război adevărat.”

Secţia de terapie intensiva are doar 4 locuri. Toate sunt ocupate – un pacient este intubat, iar ceilalţi sunt conectaţi la masca cu oxigen. Vicedirectorul medical susţine ca boala a devenit mult mai agresiva, iar in instituţie pacienţii ajung, uneori, prea târziu.

Rodica CROITORU, VICEDIRECTORUL MEDICAL AL SPITALULUI DIN STRASENI: „Se observa o tendinţa de creştere a cazurilor de decese in ultimele doua săptămâni, pentru ca vin extrem de gravi, vin depăşiţi deja, nu-i din cauza pacientului, a medicului de familie, e din cauza ca boala decurge atipic.”

Asa cum medicii sunt istoviţi, in instituţie se activează in ture de cate o luna, dupa care echipele de medici, care lucrează in secţiile Covid, se schimba.

Rodica CROITORU, VICEDIRECTORUL MEDICAL AL SPITALULUI DIN STRASENI: „Noi implicam orice specialist, ca avem foarte mulţi medici in zona de risc, adică pensionari, pe care noi nu ii putem implica in lucrul cu Covid si merg in focare si medici ginecologi, si chirurgi, medici de tot profilul”
In prezent, in raionul Straseni sunt peste 1200 de cazuri active de coronavirus, de la inceputul pandemiei fiind inregistrate aproape 5 mii.

sursa: www.protv.md

Știri asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meteo în Străşeni

Magazin Online ProGlobus.md Contacte Contacte Contacte

Curs Valutar