LA STRĂȘENI STEAGUL E LĂSAT ÎN BERNĂ

23 august 2019 | 0 | Social

Astfel, la Strășeni ca și în întreaga republică Ziua de 23 august este declarată Zi de doliu. La cei 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop – Molotov:
,,Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, precum nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste”.
Ziua europeană a comemorării victimelor regimurilor totalitare este marcată anual la 23 august, pentru a păstra vie amintirea milioanelor de persoane care au fost victime ale regimurilor totalitare.
În 2013, Reţeaua Europeană Memorie şi Solidaritate s-a implicat în manifestările comemorative ale zilei şi a lansat o insignă specială pentru a păstra memoria victimelor deportărilor în masă şi a exterminărilor.
Amintim că la şedinţa de Guvern din această săptămână, Guvernul Maiei Sandu a adoptat o hotărâre prin care a declarat şi în R. Moldova 23 august drept Ziua comemorării victimelor regimurilor totalitare. Decizia însă, a nemulţumit pe preşedintele statului, Igor Dodon, care la 24 august organizează un „concert grandios” în Piaţa Marii Adunări Naţionale, marcând astfel „aniversarea a 75-a a eliberării Moldovei de fascism”.

sursa: Natserstudio

foto: Pavel Munteanu

Știri asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meteo în Străşeni

Magazin Online ProGlobus.md Contacte Contacte

Curs Valutar