Locuitorii satului Chirianca, raionul Străşeni, au acces la servicii medicale de calitate, prestate în condiţii moderne, după renovarea oficiului medicilor de familie din localitate.

14 ianuarie 2020 | 0 | Social

În acest scop, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a alocat în jur de 900 de mii de lei din fondul de dezvoltare şi modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale.

Pentru a primi finanţare, Centrul de Sănătate Zubreşti, din a căruia componenţă face parte OMF Chirianca, a participat, în anul 2019, la concursul de proiecte investiţionale finanţate din fondul sus-menţionat, fiind desemnat drept unul dintre câştigătorii concursului.

În cadrul proiectului, au fost efectuate mai multe lucrări, şi anume: reparaţia capitală a acoperişului, renovarea încăperilor, instalarea reţelelor electrice, a ferestrelor şi uşilor, montarea pardoselii etc.

La OMF Chirianca activează un medic de familie din cadrul CS Zubrești şi două asistente medicale care deservesc un număr de 1 100 de locuitori ai satului Chirianca.

sursa: www.diez.md

Știri asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meteo în Străşeni

Magazin Online ProGlobus.md Contacte Contacte

Curs Valutar