„Raiul verde de la Scoreni”, stârpit de muchia toporului. În timp ce localnicii trag semnalele de alarmă, autoritățile se fac că plouă

21 martie 2021 | 10 | Social

Satul Scoreni din raionul Strășeni era pe vremuri una dintre cele mai râvnite localități pentru trai, datorită peisajelor rupte din basm care o împrejmuiau. Pădurile rotate, mirosul de aer proaspăt și trilul păsărilor sunt acum doar amintire, care cu fiecare an devine din ce în ce mai ștearsă. Asta pentru că tot mai multe parcele de pădure ajung să fie defrișate. În timp ce autoritățile spun că aceste lucrări ar avea scopul de a regenera pădurea, localnicii trag semnale disperate de alarmă și intuiesc că la mijloc ar fi niște interese ascunse.

Eugenia Cheptea este profesoară și spune că unul dintre argumentele pentru care în anul 1985 a decis să se stabilească la Scoreni a fost pădurea rotată din jurul localității. Ani la rând oamenii s-au bucurat de frumusețea verde și au savurat în fiecare anotimp din măreția naturii. Acum câțiva ani, însă, povestea lor s-a năruit odată cu primele sunete de topor.

sursa: www.agora.md

Știri asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meteo în Străşeni

Magazin Online ProGlobus.md Contacte Contacte Contacte

Curs Valutar