Vânzătorii de haine si incaltaminte din Straseni sunt nemulţumiţi ca graficul lor de munca a fost modificat si pot lucra doar trei zile pe săptămâna. Decizia a fost luata de autorităţile raionale

22 martie 2021 | 9 | Social

Vânzătorii de haine si incaltaminte din Straseni sunt nemulţumiţi ca graficul lor de munca a fost modificat si pot lucra doar trei zile pe săptămâna. Decizia a fost luata recent de autorităţile raionale, iar astăzi comercianţii au mers sa le ceara socoteala. Nimeni din responsabili nu a ieşit in fata lor, iar cand am încercat sa vorbim cu preşedintele raionului, acesta a fugit de echipa de filmare.

Tatiana are 4 copii si ii intretine din salariul pe care il primeşte lucrând ca vânzătoare. Ea susţine ca săptămâna trecuta a fost la piaţa doar 3 zile, potrivit noilor restricţii care vizează doar comercianţii de haine si incaltaminte.
Tatiana FLORINTA, VÂNZĂTOARE: „Noi trebuie sa trimitem copiii la scoală, noi trebuie sa ii îmbrăcam, măcar sa ii hrănim, cu ce? Doi sunt acasă, unui e ia scoată, altul e la grădiniţa. Eu trebuie sa plătesc grădiniţa, si cum sa plătesc daca achit arenda si fondul social?”
Vânzătorii se arata nemulţumiţi ca in decizia comisiei raionale de sănătate publica nu a fost modificat graficul si pentru centrele comerciale.
„Noi nu suntem de acord, daca vor sa faca dreptate, lasă sa faca dreptate, nu pentru zece oameni este legea.”
Tatiana susţine ca ceilalţi vânzători din piaţa activează in continuare in regim normal.
Tatiana PRICOP, VÂNZĂTOARE: „Noi suntem mijlocul anume, parţial nu afectează, dar pe noi ne afectează.”
Oamenii au mers sa ceara socoteala membrilor Consiliului Raional, insa nimeni nu a ieşit sa discute cu ei. Am incercat sa vorbim noi cu responsabilii, insa aceştia se aflau intr-o şedinţa. Ulterior, preşedintele raionului a fugit de echipa de filmare.
Am insistat sa vorbim cu el, dar Pavel Tamaciuc a refuzat sa ne explice de ce noua interdicţie vizează doar comercianţii de haine si încălţăminte.

Pavel TAMACIUC, PREŞEDINTELE RAIONULUI STRASENI: „Răspunsul o sa ii vedeţi in decizia Comisiei Situaţii Excepţionale din raion.
-Astăzi ati fost la şedinţa, s-a luat o decizie?
-Inca o data va repet da. Cu răspunsul o sa faceţi cunoştinţa din decizie.” Decizia Comisiei, insa, nu a fost publicata pana la aceasta ora.

sursa: www.protv.md

Știri asemănatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Meteo în Străşeni

Magazin Online ProGlobus.md Contacte Contacte Contacte

Curs Valutar